Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Христо Панчугов. Всичко

...
Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Христо Панчугов. Всичко
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Това, че обществото иска правителство не означава, че ще намери оправдания за съществуван...

Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Христо Панчугов.

 

Всичко може да се счупи, предизвести той, само че разказа разпадащите се институции в страната като задоволителна причина да има ръководство. Големият проблем обаче съгласно него е в политиката, която от години се е трансформирала в изчерпано от наличие място. По думите му " диалогът е за знаците, за конфликта, за имиджа ".

 

Радикализацията се случва поради отсъствието на политическа поръчка от отсрещната страна – разпадащо се политическо пространство на нормалността, в която се намества " Възраждане ", счита политологът.

 

" Колкото повече пространство му бъде оставено, толкоз повече място ще заеме. Единственото, което може да спре този напредък, е история на политическия триумф. "

 

Ако участниците в ръководството съумеят задоволително бързо да реализират политически триумфи, то евентуално може да бъде доста стабилно и да продължи задоволително дълго, с цел да се излезе от обстановката на радикализация, посочи Христо Панчугов в предаването " Преди всички ".

 

" Ако в противен случай обаче – то стане пленник на политически шантаж, на изнудване от страната на едната или другата политическа групировка, на неизясненост какво се прави и за какво, тогава шансът да си отиде след локалните избори наподобява доста висок. "

 

Правителството няма да има комфорта на постоянното болшинство, въпреки това има големи публични упования, а от трета страна – би трябвало да създаде бързи триумфи, с цел да може освен да изясни своето битие, само че и да спре разпада на българските публични връзки, водени от " Възраждане " в този миг, уточни Панчугов.

 

На първо място отговорността ще понесе министър председателят, тъй като ще би трябвало непрекъснато да договаря комплицирани болшинства, да изяснява известни и непопулярни решения и той ще е " първият, който ще отнесе наказването на българските жители, в случай че се провали това ".

 

" И, несъмнено, след това тази отговорност ще се понесе от политическите партии, без значение дали си мислят, че могат да се скрият зад непартийни лица. На последващи избори поддръжката ще спадне фрапантно, в случай че не бъде обяснено задоволително ясно за какво се е правело това, което се прави сега. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР